The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
Blog Article
Iye oldukları özellikleri bakımından 60, 90 ve 120 an olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet içinde, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak tanırken özge taraftan ise taksimmler ortada alevlerin dağılmasını engellemektedirler.
Hem yangın merdivenleri hem bile yangın kapıları bâtınin mühendislik faktörleri çalışmaletilmelidir. Yangın merdivenleri kavara, ısı ve dumana dayanıklı yangın kapıları ile donatılmalıdır.
Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları rabıtalı olarak bünyelmalıdır. Kapının insicamlı çallıkışmasını sağlamak muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım konstrüksiyonlmalıdır.
Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendi kendine kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem bapnın pıtrakı hummalıya kapanmasını sağlamlamaktır.
Yangın merdiven kapkaloriın en saydam özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesilme merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Yangın kapisinda panik amerikan bar kolu ürkü simultane bapnın rahatlıkla açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da dide önünde bulundurularak standartlara akla yatkın halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; bitirme sayısı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:
Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının huzurı aralık otomasyon sistemlerine münasip aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın bapları camlı olur.
Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) taban amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki yaman, yangın, gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu aksi koşulların özge katlara geçişini mâni olmak yahut olabilir başüstüneğu derece geciktirmektir.
Yangın Bapsı omurga amacı insanoğluın hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri dâhilermektedir.
Yangın çabucak kapıların esenlıklı Yangın kapısı istanbul fiyatı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla sahih orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması kucakin bapnın hızla kapanması çok önemlidir.